Un  blog de cuina i molt més.
A mossegades
  • INICI
  • RECEPTES
    • SALAT
    • DOLÇ
    • AMB CARINYO
    • PELS ATREVITS
  • ALIMENTS
  • BOTIGA

galetes veganes de civada i coco

3/19/2014

2 Comments

 
Imagen
INGREDIENTS:
150 grs farina integral
115 grs sucre morè
150 grs margarina
50 grs coco ratllat
60 grs flocs de civada
2 cullerades de melassa
mitja culleradeta de bicarbonat

Escalfar el forn a 180º.
Barrejar en un bol el sucre, la farina, els flocs de civada i el coco. Remenem amb una cullera per a que es barregin bé els ingredients.
Posem al foc la mantega i la melassa i remenem fins que es fongui. A part, dissoldrem el bicarbonat amb una cullerada d'aigua i ho afegim a la mantega. Es formaran unes bombolletes; és el moment de retirar-ho del foc. Afegir aquests ingredients líquids als sòlids i remoure fins formar una pasta.
En una safata de forn folrada amb paper pergamí, anem fent boletes de massa de tamany més petit que una nou. Millor posar-les força separades, i les aplastem amb un corró i un paper pergamí. 
Posar al forn durant uns deu minuts fins que estiguin dauradetes. Quan les traiem les deixem reposar uns minuts abans de manipular-les per a que agafin consistència. Després les podem col.locar sobre una reixeta per a que es refredin completament i ja estan llestes per menjar.
Bon profit llépols!
2 Comments

bunyols de quaresma

3/10/2014

0 Comments

 
Imagen
INGREDIENTS:
500 grs de farina de força
50 grs de sucre
25 grs de llevat fresc
4 ous
75 grs de mantega pomada
100 ml de llet
2 grs matafaluga mòlta
ratlladura de llimona, canyella, pessic de sal   

Desfem el llevat en la llet, que haurà d'estar tèbia.
Posem tots els ingredients junts en un bol i els pastem alhora durant uns 15 minuts, fins que ens quedi una massa elàstica. Fem una bola amb ella i la posem a fermentar dins del bol (si fa fred ens costarà més temps, paciencia!).
Quan hagi triplicat el seu volum, amb les mans untades d'oli en farem boletes del tamany d'una nou petita que posarem en una safata untada d'oli i separades entre sí, i esperarem a que tornin a créixer.
Arriba el moment de la cocció. En una paella fonda plena d'oli no molt calent però si abundant, hi anem fregint les boletes, a les que prèviament els haurem fet un forat amb els dits.
Un cop cuits els bunyols, els deixem escórrer sobre un paper de cuina i quan s'hagin refredat hi tirem un raig d'anís per sobre, seguidament els ensucrem i ja estan a punt per a menjar.
Per menjar els bunyols en òptimes condicions és recomanable menjar-los acabats de fer .
Recordeu que amb aquesta recepta surten uns 70 bunyols aproximadament.


Imagen
0 Comments

    Autora

    Una persona amb moltes inquietuds, i preocupada per una alimentació conscient i saludable així com el respecte a la natura i als éssers vius.

    Arxius

    Julio 2014
    Junio 2014
    Mayo 2014
    Abril 2014
    Marzo 2014
    Febrero 2014

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.